hits

NAV-Finansiert rømning?

kommentarer 16 kommentarer

Dagbladet kan melde at en overgrepstiltalt herremann som har unndratt seg norsk politi og lever på rømmen i Syria, finansierer sitt livsopphold med norske midler som fortløpende utbetales fra NAV. Politiet beklager seg over dette.

-Vi kan ikke gjøre noe, sier NAV.

Det er tull - og NAV kan måtte gå like i fengsel om de fortsetter med det.

 

Arbeidminister Anniken Haugli har forsåvidt tatt det politiske poenget. Hun sier de må gjøre noe med loven. Det er en politikers prerogativ. Men det er ikke nødvendig i denne saken. Lovverket er godt på plass allerede, hvis politiet og NAV ønsker å bruke det.

For noen år siden fikk en meritert Se og Hør journalist (hvis det heter det) en bot fra Økokrim. Hun hadde møtt finansakrobaten Ole Christian Bach på rømmen i utlandet, og han fikk et tipshonorar for å møte henne. Hun fikk en mye større bot. Ved å gi penger til en nordmann på rømmen, hadde hun overtrådt straffeloven. Journalisten slapp juridisk sett billig unna. Samme lovbrudd ga en kvinne 30 dagers fengsel i Borgarting lagmannsrett i mai 2015 fordi hun lot sin kjæreste stå i garderobeskapet hennes i 10 minutter og sa til politiet at han ikke var der.

Journalisten kunne ikke forsvare seg med at det bare ble utbetalt vanlig lønn (tipshonorar) til rømlingen. Det påvirket ikke straffbarheten så lenge hun var klar over at han var på rømmen. NAV kan heller ikke fortsette en utbetaling etter at de er klar over dette uten å komme i straffeansvar etter nåværende straffelov § 160.

Dessuten har politiet i tillegg en lovhjemmel i straffeprosessloven § 220 til å fryse alle midler tilhørende en som er etterlyst og siktet for en straffbar handling som kan medføre mer enn 2 års fengsel - som for eksempel seksuelle overgrep. Formålet er å presse vedkommende tilbake til Norge for å svare for seg overfor retten. Når ytelsen er forfalt kan den fryses. Pengene må ikke føres ut av landet først og NAV plikter ikke å betale dem ut av landet. Så her er det ikke mangel på verktøy i statens skrin, men mangel på håndtverkere som bruker dem eller som har åpnet skrinet. En liten intern instruks om saksgang i NAV burde holde.

En annen ting er at det fra et politisynspunkt trolig hadde vært lurere å la utbetalingen løpe for å spore opp og ta seg kontroll på rømningen. Så vi får håpe dette ikke var taktikken som nå er ødelagt ved medieoppslaget.

 

16 kommentarer

Pelle

13.03.2016 kl.17:37

Elden, det finnes andre hensyn enn justis - politi og advokatmat. Arbeidsavklaringspenger(eller hva det nå heter) har ikke som formål at politiet skal kunne benytte det som et pressmiddel mot folk som er anklaget for straffbare handlinger. Vedkommende som du omtaler er ikke domfelt(så vidt jeg vet) og har absolutt ingen som helst forpliktelse til å gjøre seg tilgjengelig for politiet, hvilket du synes å innbille deg. At politiet har hjemmel til å beslaglegge konto og penger er ille nok. Folk kan i verste fall sulte i hjel på grunn av det eller blir tvunget ut i kriminalitet.

Lagertha

13.03.2016 kl.17:53

Bra! Sett fokus på NAV og spesielt deres inkompetanse. Det er vel også straffeforfølging man her snakker om, ikke domfelte.

Bjørn

13.03.2016 kl.21:15

Men Elden da? Han bare tester ut rettstaten demokratiske prinsipper. Du må jo forstå at du har monopol på denne karen om han kommer tilbake. Nå må du ikke lage ris til egen bak.

Julius

13.03.2016 kl.21:32

Svært bra å få en avklaring på dette Elden!

At politiet og NAV ikke har bedre innsikt er bedrøvelige greier. Men det er vel kanskje heller ikke så overraskende, da begge instansen må vel være de desidert mest omtalte i forsideoppslag i Norge gjennom tidene i negativ kontekst!

arne

13.03.2016 kl.23:30

Tenkte det samme Elden. Nordmenn må søke nav for å reise lovlig ut av landet. Rart at ikke en som er dømt for det har samme pliktene

gonjar

14.03.2016 kl.04:22

Litt spesielt at NAV ikke kan loven ja eller følger den

mia

14.03.2016 kl.05:13

Tror kanskje "sidesjef" bare ville dele litt kunnskap og informasjon, for å få oss andre til å tenke litt etter.

Det har vi bare godt av.

Mine tanker;

202 år med en fantastisk flott vedtatt Grunnlov

(1687 - merkeår det, også.)

Klart vi må justere litt, veldig bra - tegn på vekst :-)

Prøv aldri å belær en lastebilmekaniker om dyser, kompresjon, kjøling, etc, etc, , og ikke minst oljetrykk!

Dette kan han. det er hans fag!

Prøv aldri å fortell JCE hvordan han skal gjøre jobben sin,

dette kan han, det er hans fag!

kunnskap,

yrkes-stolthet,

medmenneskelighet,

viten,

er utrolig nok sammenfallende,

mia

Lagertha

14.03.2016 kl.09:33

Hvorfor kan NAV kun straffes om de fortsetter med dette- og ikke ut fra de allerede har gjort? Hvorfor skal NAV alltid tas på med silkehansker? Politiet samarbeider jo også så godt med NAV; de godtar anonym stalking utført av NAV ansatte, truende adferd fra ledere og de nekter å ta imot anmeldelse mot NAV ledere. Med mer. Jeg hadde gjerne sett NAV ledelsen i fengsel!

NAV SKAPER TERRORISTER

14.03.2016 kl.16:09

NAV er en diktator etat som skaper terrorister. Folk blir psykisk syke etter 1 - 2 år og blir terrorister.

1. Jobbkurs

2. Jobbe gratis på kiwi

3. Reaktorskolen

4. Jobbet gratis på Thon Hotel

5. Bokklubb kurs

6. Jobbe gratis som vaskehjelp hos McDonalds

7. Motivasjons kurs

8. Jobbe gratis hos Narvesen

9. Til slutt får dem alle sammen psykiske problemer

NAV er Norges største terrorist etat. NAV er et diktator etat.

Det jeg hater mest med NAV er at man må gjøre som NAV befaler. Gjør som NAV befaler eller så får du ikke penger.

Jeg forstår ikke hvordan disse folka får uføretrygd. Det er bare fastleger som gir uføretrygd. Jeg har vært registrert hos NAV i 2 år og det eneste jeg får er sosialhjelp, tiltak kurs, slavearbeid og masse psykiske problemer etter en lengre periode. Hvordan disse folka får uføretrygd har jeg ikke peiling på. De må kjenne noen leger som gir uføretrygd for jeg får aldri uføretrygd av NAV. Bare masse psykiske problemer, slavearbeid og sosial hjelp.

Jeg boycotter NAV fordi jeg nekter å være en slave. Jeg nekter å være slaven til NAV. Dermed boycotter jeg NAV. Jeg er drittlei den holdningen til NAV. Gjør som vi befaler eller så får du ikke sosialhjelp. Det betyr jo at jeg er en slave. NAV bestemmer hvordan jeg skal leve livet mitt. Dermed boycotter jeg NAV. Sosialhjelp på 3400 kroner er veldig lite penger. Jeg jobber 12 timer hver dag i praksis hos NAV helt gratis. NAV er en diktator etat. NAV er terrorister.

Tom

14.03.2016 kl.16:22

Jeg synes NAV er en gjeng drittsekker. De behandler meg som en slave. Tror at jeg er dum og sender meg på jobbkurs. Også etterpå tvinger de meg til å jobbe gratis på McDonalds i 4 måneder uten lønn. Jeg hater NAV. Behold pengene deres. Jeg har ikke lyst på deres skattepenger. Måten NAV holder på med det systemet de har.

Sajber

14.03.2016 kl.18:49

Hør hvordan politiet roper om bedre verktøy for å bekjempe kriminalitet.

Hvordan stole på at de kan bruke disse verktøyene( som f.eks overvåkning ) når de ikke engang evner å bruke de verktøyene de har..

Man må nesten spørre om politiadvokatebe har utdannelse innen jus?

Dette bør være flau lesing for både politiet og NAV.

Glenn

15.03.2016 kl.03:51

NAV er korrupt. Legg ned hele greia. NAV bare sender folk på tiltaksplasser som kalles for kurs og slavearbeid. Legg hele greia ned.

NAV --> Diktator etat

Arbeidsledige --> NAV slaver

Uføretrygde --> Jobber svart og hever uføretrygd

NAV --> Korrupt system

Etter to år på tiltaksplasser og massekurs av kurs og slavearbeid. Er jeg fortsatt arbeidsledig. NAV er korrupt og tar vekk friheten til enkeltmennesket.

liv serine helgesen

15.03.2016 kl.09:02

Overraskende at juristene i staten ved NAV ikke vet dette, Elden? Selv ble jeg narret i ni måneder med en regel som ikke finnes m.m. vurdering i lokale NAV, som det ikke er lovhjemmel for - som påførte meg mye stress som utløste alvorlige tilleggslidelser. (jf også advokatfirmaet Eldens eminente begjæring om gjenåpning pga inhabilitet hos NAV-saksbehandler). Erfaring over hele landet tilsier at politiet konsekvent henlegger alle anmeldelser på NAV/NAVansatte. -Du kan'kje komme hit og komme hit kvar gong du er uenig i vedtak hos NAV, svarte politiet. Tilfeldig, eller ikke så tilfeldig likevel?

Lilly

15.03.2016 kl.09:12

Jeg er ikke født i Norge, så jeg kan kanskje uttale meg litt kvassere enn etniske nordmenn?

Herregud...så tafatte og godtroende myndighetene er. Er dere så tafatte og veke at dere tillater at dere selv finanserer slike mennesker. Kutt pengestrømmen så fort dere får mistanke om slike ting!!! Ikke prat bort ting. Stå for noe!!! Herregud så veke!!! Unnskyld uttrykket, men fy faen som kriminelle må le av norske myndigheter. Vi andre vanlige dødelige som kanskje opplever å måtte trenge hjelp blir offer for dårlig økonomisk styring som innbærer gratis arbeid gjennom nav. Eller de får vel 38kr timen som igjen er sosial dumping av lovlydige som prøver å gjøre plikten sin med å bidra til et godt system slik at vi alle har det vi trenger. Det finns ikke mer vakre og gode mennesker enn nordmenn på denne kloden. Dere åpner hjertet, landet, og lommeboken. Hvordan noen kan misbruke denne godheten er over min forstand. Det er en skam at de som kommer hit ikke forstår at ingen vil ha en dårlig gjest i heimen og dermed oppfører seg deretter. Nei, myndighetene og spesielt nav må få seg litt selvrespekt og ryggrad. Kast ut alle dere har bevis mot. Selv om de er født i Norge. Kutt pengestrømmen. Det er ingen som vil bo i et land man ikke kan stole på. Hvorfor tror dere folk rømmer fra sitt eget land..... Men det er mine lovlydige tanker. De teller vel ikke...

Diktatoren

15.03.2016 kl.17:17

NAV er en idiotisk etat og sløsing av penger.

Tiltakskurs også kalt NAV kurs --> Bortkastet penger

NAV praksis plass --> Slavearbeid

NAV kontor --> Trekk billett og vent i 2-3 timer på konsulent

Arbeidsledige --> Offentlige slaver

Sosial hjelp --> Offentlige slaver

NAV --> Slave etat som kun ønsker å utnytte innvandrer.

Innvandrer som ikke kan norsk blir utnyttet hos NAV. De jobber helt gratis. Jeg som etnisk nordmenn trenger ikke NAV. Jeg boycottet NAV for lenge siden. Faktisk så ble jeg skikkelig lei av Norge at jeg flyttet til USA. Her startet jeg min egen bedrift og tjener 3 millioner USD i året. I tillegg betaler jeg 0% formueskatt. Til helvete med Norge. Jeg anbefaler alle smarte mennesker å flytte til USA eller Canada.

Ikke bli grunder i Norge. Aldri bli grunder i Norge. Flytt til USA og Canada. Anbefales på det varmeste.

Diktator

15.03.2016 kl.17:25

Dessuten så tror jeg at norske leger er korrupt. Jeg har vært registrert hos NAV i 4 år og det eneste jeg fikk var sosial hjelp. At denne muslimen får så mye penger. Er tydeligvis et tegn på at det finnes korrupte leger i Norge. Jeg var registrert hos NAV i 4 år og det eneste jeg fikk var sosialhjelp og massevis av NAV kurs. Systemet er korrupt.

Jeg flyttet til USA i 2012. Gikk lei av å leve i Norge. Norge er en drittnasjon som jeg aldri kommer tilbake til.

Skriv en ny kommentar